Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Helt ny podcast om kvindefodbold: Fordomme, myter og potentiale

Helt ny podcast om kvindefodbold: Fordomme, myter og potentiale

Mediano 3F Liga podcast: Brøndby IF’s cheftræner, Per Nielsen, og tidligere U16- og U17-landstræner, Danny Jung, forholder sig til de mange fordomme omkring kvindefodbold i den første udsendelse i Medianos nye podcast, Mediano 3F Liga.

 

Af Arnela Muminovic

Selvom vi er i år 2017 og kvindefodbold i mange andre europæiske lande, heriblandt vores skandinaviske naboer, er langt fremme i udviklingen, er der stadig en gennemgående diskurs herhjemme om, at der ikke er den store interesse for kvinder, der spiller fodbold.

‘Det går for langsomt’. ‘De skyder ikke særligt hårdt’. ‘Intensiteten er ikke høj.’ Det er blot nogle af de mange fordomme, som kvindelige fodboldspillere og folk, der er involveret i kvindefodbold, bliver mødt af.

Og i størstedelen af tilfældene bliver kvinderne sammenlignet med deres mandlige kollegaer. Konklusion er ofte, at det slet ikke kan måle sig med herrefodbold, og det derfor er for kedeligt at følge med i.

Men giver det overhovedet mening at sammenligne?

Nej, er svaret både fra Brøndby IF’s 3F Liga-cheftræner, Per Nielsen, og tidligere U16- og U17-landstræner, Danny Jung, der er gæster i den første udsendelse i Mediano nys podcast dedikeret til kvindefodbold, Mediano 3F Liga.  

- Det er to helt forskellige sportsgrene. Derfor skal man stoppe med at sammenligne det. Nej, kvinder har ikke de samme fysiologiske forudsætninger som mændene, og derfor er det naturligt, at de løber langsommere og ikke skyder så hårdt. Sådan er det også i alle andre sportsgrene, siger Danny Jung, der bliver bakket op af Per Nielsen.

- Det betyder jo ikke, at der ikke er kvalitet i det, som kvinderne går rundt og laver. Det er stadig fantastisk fodbold med høj kvalitet. Og på det tekniske og taktiske niveau er kvindefodbold rigtig godt med, vurderer Brøndby-træneren.

Hør også i podcasten, hvordan de to trænere besvarer følgende spørgsmål:

  • Havde I selv fordomme om kvindefodbold?
  • Hvad er det, der gør kvindefodbold interessant?
  • Er der områder, hvor kvindelige fodboldspillere er bedre end de mandlige?
  • Er international succes nøglen til offentlighedens interesse og anerkendelse?
  • Hvad skal den nye DBU-kommission med Helle Thorning Schmidt bruges til?
  • Hvor stort er potentialet i kvindefodbold?
  • Og meget mere

Husk, at du skal abonnere på den nye podcast ved at finde 'Mediano 3F Liga' i din podcast-app. Så får du automatisk alle de nyeste podcast direkte i dit feed, når vi har optaget og publiceret.

Hør også podcasten, hvor landstræner Nils Nielsen og tidligere landsholdsspiller Christina Ørntoft er gæster i en snak om 3F Ligaen, landsholdet og dansk kvindefodbolds aktuelle situation her og nu:

Medianos partner på disse udsendelser er 3F. Vi vil i den nye podcast kigge både på klubberne i 3F Ligaen og de internationale udfordringer i Champions League og omegn. Vi vil naturligvis også kigge på landsholdet og Danmarks chancer ved EM-slutrunden i juli og august.

Hvis du er interesseret i at skrive blogs, artikler eller analyser på Mediano 3F Liga, så skriv til mail-adressen: kvindefodbold@mediano.nu. Send også gerne feedback samme vej. Vi glæder os til at udvikle Mediano 3F Liga sammen med jer, der lytter og læser med.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Podcast: Landshold, liga og dansk kvindefodbold her og nu

Podcast: Landshold, liga og dansk kvindefodbold her og nu

Mediano lancerer nyt site om kvindefodbold

Mediano lancerer nyt site om kvindefodbold